Főbb tudnivalók maszkok viseléséről
2016-03-04 16:34

Hogyan működik hatékonyan egy légszűrő maszk?
Ahhoz, hogy egy légszűrő maszk megfelelően működjön nagyon fontos, hogy az orr és a száj területet elzárjuk a külső környezettől. A szennyezések eltávolítása céljából szükséges, hogy a belélegzett levegő áthaladjon a szűrőanyagon. Az orrcsipesz hivatott a megfelelő záródást biztosítani. Ha nem megfelelően záródik a maszk az arcon, annak következménye, hogy szüretlen levegő juthat be a maszk széle mellett.
A csak egy méretben kapható maszkok ezért gyengébb illeszkedésük miatt kisebb hatásfokkal szűrik a levegőt.

Milyen szűrőanyagokat használ a Respro maszk?
A szűrőanyagokat két kategóriába soroljuk.
Az első kategóriába tartozó szűrőanyag (PM) eltávolítja a port, dízel részecskéket és a polleneket. Ez a fajta szűrő nem-szövött anyagból készül. Elektrosztatikusan feltöltött szálak kapcsolódnak össze, melyek könnyedén csapdába ejtik a belélegezhető szubmikron méretű részecskéket, ezáltal megtisztítva a levegőt.
A második típusú szűrők 100% aktív szén szövetből készülnek (DACC ™), amely molekuláris szinten működik. Szűrőképessége alkalmas a gázok, gőzök kiszűrésére is, mint pl. a kipufogógázok.
Az Egyesült Királyság védelmi intézete folyamatosan dolgozik ezen anyagok kutatásában és tesztelésében. Ezeknek a szűrőanyagoknak nem olcsó az előállítása, ezért a Respro légszűrő maszkok magasabb árkategóriába tartoznak. Ebből kitűnik, hogy az olcsó légszűrő maszkok nem végzik hatékonyan a munkájukat.

Kényelmesek-e a maszkok?
A kényelem fontos, mert ha a maszk nem kényelmes, akkor a használója valószínűleg hamar felhagy a viselésével. A cél az, hogy maszk viselése közben ne érezzük, hogy hátráltat bennünket tevékenységünkben. Tehát, amikor maszkot választunk érdemes a következő szempontokat is figyelembe venni:
1. Válasszuk ki a szűrőképesség alapján
a megfelelő maszkot, amire szükségünk van.

2. A megadott mérettáblázat alapján válasszuk ki a megfelelő méretet.

3. Figyeljünk a szelep típusára is. Pl. szobában üldögélés esetén nincs szükség Powa szelepre, míg sportoláshoz (kerékpározás, futás, stb) viszont indokolt a nagyobb méretű szelep.
4. Ellenőrizzük, hogy a maszk megfelelően illeszkedik-e és akadálytalanul tudunk lélegezni az orron és a szájon keresztül.

Ha bármilyen kérdése felmerül, kérjük, hogy keressen minket elérhetőségünkön.

Vissza a cikk listához


DemolitionVolumeTall orderSTLNbikesStrangerRantLotek KHE BikesOdi Flybikes PrimoGryphusVans The Shadow ConspiracyUnited Subrosa Cult AnimalS&MOdysseyMerrittTroy Lee DesignsEastern BikesSaltFederalKinkclatFictionBone DethWTPHaro